Canal Side House submitted for Planning

We have just submitted this new build 3 bedroom canal side house for planning.
Southbank-Northchurch-from-Canal
The design concept takes its cue from traditional boat house and barn architecture utilising a simple timber clad shed form as the major massing element. Each gable end features a recessed façade framed by the roof and flank walls wrapping around. The orientation frames views to the canal and the spire of St. Mary’s Church opposite whilst providing seclusion from the adjacent highway and neighbouring properties.

Concept
The mass and pitched form of the proposals, with the second storey nestled partially within the roof eaves, creates a ‘bookend’ to South Bank Road providing an appropriate degree of presence without being too overbearing. A low adjoining garage accessed from the existing driveway on New Road completes the composition and additional off-street parking is provided at the rear of the property adjacent to South Bank Road.